Адвокат розповів подробиці затримання чоловіка нардепки Скороход

Четвер, 14 листопада 2019, 13:37
Адвокат розповів подробиці затримання чоловіка нардепки Скороход

Підприємця Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком депутатки Анни Скороход, затримали вранці 14 листопада через розшук у Росії.

Джерело: коментар адвоката Сергія Тарасюка "Українській правді" 

Прям мова: "О 10 годині ранку на розі вулиць Пилипа Орлика та Інститутської затриманий працівниками департаменту карного розшуку Нацполіції.

Він оголошений в розшук (Росією – УП), був затриманий рік тому, тимчасове затримання вже пройшло, він, скажемо так, пройшов через усі процедури, і наразі триває процедура екстрадиційної перевірки.

Фактично була ще одна процедура, яка не передбачена законом. Затриманий повторно – законодавством це не передбачено.

Підстави для затримання – ті самі, що були рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури".

Карта Алякіна у базі розшуку Інтерполу
Карта Алякіна у базі розшуку Інтерполу

Деталі: Алякіна доставлять до ізолятора тимчасового тримання, пізніше – обиратимуть запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. На думку адвоката, засідання суду відбудеться 15 або 16 листопада.

Захисник каже, що попередні запобіжні заходи стосовно Алякіна скасовані, адже його процесуальна поведінка була належною.

У 2018 році Алякіна позбавили українського громадянства. При цьому, у 2013 році, коли підприємець отримував український паспорт, він відмовився від російського. За словами адвоката, наразі Алякін є особою без громадянства.

Захист Алякіна планує звертатись до Державного бюро розслідувань через нібито незаконне затримання.

"Українська правда" звернулась до Національної поліції, однак там не стали коментувати затримання і порадили звернутись до Генеральної прокуратури. Водночас, заступник генерального прокурора Віталій Касько теж ані підтвердив, ані спростував інформацію, а пресслужба ГПУ на дзвінки УП наразі не відповідає.

Довідково: У серпні 2018 року Служба безпеки України затримувала Алякіна за запитом Росії, яка підозрює підприємця у шахрайстві. Він був арештований, однак у вересні цього року термін арешту сплив.

Передісторія:

  • 14 листопада народна депутатка від "Слуги народу" Анна Скороход звинуватила владу у затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування всупереч позиції фракції.
  • Водночас, голова фракції звинуватив Скороход у пропонуванні хабарів.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News