Тимошенко після переходу в опозицію взялася знижувати ціну на газ

Четвер, 14 листопада 2019, 14:52

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко каже, що презентувала у Верховній Раді законопроєкт, який майже вдвічі знизить ціну на газ.

Джерело: сторінка Тимошенко у Facebook

Дослівно текст посту: "2865 гривень 39 копійок. Саме стільки має коштувати для людей 1000 кубометрів газу. Сьогодні його ціна фактично вдвічі вища. Зниження тарифів чекають мільйони українців. А шлях до цього дуже простий – Верховній Раді достатньо ухвалити законопроєкт, який я щойно презентувала на енергетичному комітеті".

Деталі: За словами депутатки, документ передбачає два кроки: спрямувати весь газ вітчизняного видобутку на потреби населення, а його, стверджує Тимошенко, "вистачає із запасом"; і встановити рентабельність газовидобувних компаній на рівні 30%.

Нагадаємо:

  • У листопаді ціна на газ для потреб населення становитиме 4 899 гривень за тисячу кубометрів без урахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат.
  • 13 листопада Тимошенко заявила, що її фракція переходить в опозицію до влади. Це сталося після того, як провладна фракція "Слуга народу" ухвалила у першому читанні законопроєкт про відкриття ринку землі, проти якого виступала "Батьківщини".
  • Ще підчас своєї кампанії на виборах президента Тимошенко обіцяла вдвічі знизити ціну на природний газ в Україні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...