Адвокат Гриценка назвав його затримання "бандитським викраденням" і заявив про тортури

Субота, 16 листопада 2019, 20:26

Адвокат глави "Укрексімбанка" Олександра Гриценка заявив про тортури його підзахисного і що затримання відбулося з порушенням закону.

Джерело: коментар захисника Гриценко Дениса Галанського, повідомляє "Інтерфакс-Україна", "Прямий"

Дослівно: "СБУ коментує влаштований співробітниками спецслужби бандитське викрадення Олександра Гриценка, називаючи його затриманням за дорученням Генеральної прокуратури України", - заявив Галанський. 

Деталі: За словами адваката, замість доставки Гриценка до найближчого органу досудового розслідування його "кілька годин возили містом у кайданках, піддаючи тортурам".

Також Галанський заявив, що під приводом медичного огляду Гриценка "доставили до лікарні, але після прибуття адвокатів від огляду відмовилися і відвезли в ізолятор, а протокол почали складати через 8 годин".

При цьому адвокат заявив, що главу "Укрексімбанка" затримав прокурор Костянтин Кулик.

Що передувало: 

У суботу ЗМІ, зокрема телеканали "Прямий" та "5 канал", повідомили про викрадення глави "Укрексімбанку" Олександра Гриценка.

В СБУ заявили, що Гриценка затримала СБУ за дорученням Генпрокуратури в межах кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК. 

Згодом у СБУ заявили, що Гриценка затримано за підозрою у сприянні легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів Януковича. 

Гриценко очолив державний "Укрексімбанк" у 2014 році, був призначений на посаду ексголовою НБУ Валерією Гонтаревою, у 2017 р. був одним з претендентів на посаду голови НБУ після рішення Гонтаревої піти у відставку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування