Збірна України нічиєю завершила відбір до Євро-2020

Неділя, 17 листопада 2019, 17:18

Збірна України зуміла завершити відбірковий турнір Євро-2020 без поразок. У заключному матчі кваліфікації українці на останніх секундах гри з Сербією уникнули поразки.

Матч, що пройшов у Бєлграді у неділю 17 листопада, завершився з рахунком 2:2.

Нагадаємо, що гра із Сербією в турнірному плані нічого не вирішувала, оскільки підопічні Андрія Шевченка достроково завоювали путівку на Євро-2020, вигравши свою групу.

Втім у грі з сербами Шевченко не став експериментувати зі складом, виставивши найсильніших на даний момент. Вже на восьмій хвилині українці пропустили гол. У штрафному майданчику м`яч влучив у руку Миколі Матвієнку, і суддя вказав на 11 метрів. З пенальті Душан Тадіч легко переграв Андрія П`ятова - 1:0. На 23-й хвилині після удару Андрія Ярмоленка м`яч влучає в штангу воріт збірної Сербії. Навіть після пропущеного голу синьо-жовті грали в класний футбол і не полишали атакувальних поривів.

Серби також небезпечно атакували. Два небезпечні удари від Александра Мітровича та Адама Ляйіча були близькими до цілі. На 33-й хвилині Україна зрівнює рахунок. Після пасу від Віктора Циганкова Роман Яремчук пробив головою у верхній кут воріт - 1:1. На 45-й хвилині ще один удар від Яремчука взяв воротар сербів Предраг Райкович.

На старті другого тайму українців вже виручив П`ятов, відбивши підступний удар Ляйіча. На 56-й хвилині Сербія забиває другий гол. Після пасу в штрафну збірної України помилився Олександр Караваєв, і Мітрович розстріляв ворота П`ятова - 2:1. На 72-й хвилині Мітрович міг оформити дубль, але його удар взяв П`ятов.

Відігралася збірна України в останні секунди додаткового часу. Удар Караваєва з метрів 15-ти відбив Райкович, і Андрій Ярмоленко поборовся за м`яч і віддав на 11-метрів на Артема Беседіна. Форвард "Динамо" пробив у кут воріт - 2:2.

Після цієї нічиєї збірна України гарантувала за собою перший кошик при жеребкуванні Євро-2020. Із групи збірної України на Євро-2020 з другого місця вийшла збірна Португалії.

Микола Аврамчук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування