Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сподівається через суд заблокувати розгляд у Раді закону про ринок землі

Понеділок, 18 листопада 2019, 12:45

"Батьківщина" розробила план із недопущення прийняття закону про ринок землі, один із пунктів якого звернутися до Кноституційного суду за тлумаченням, чи може Рада приймати а президент підписувати цей закон без проведення всеукраїнського референдуму.

Джерело: брифінг голови партії Юліїї Тимошенко

Пряма мова: "Один із пунктів цього плану – це звернутися до Конституційного суду за тлумаченням, чи може Верховна Рада, президент, приймати/підписувати закони про розпродаж сільськогосподарської землі без всеукраїнського референдуму"

Деталі: Тимошенко заявила, що закон про продаж землі порушує близько 10 статей конституції.

Вона повідомила, що її партія звернеться до суду з проханням про невідкладний розгляд цього питання, щоб отримати відповідь протягом місяця.

Тимошенко розраховує, що Конституційний суд ще до другого читання прийме рішення, що без референдуму в Верховній Раді не може розглядатися жоден законопроєкт про ринок землі.

Читайте також: Ринок землі Зеленського. Яким він буде

Рада голосує за ринок землі: чи вдалось Зеленському вмовити "своїх"

Нагадаємо: 

  • 13 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 2178−10 про введення ринку землі. "За" проголосувало 240 нардепів, з них 227 — з фракції Слуги народу, ще 13 — позафракційні.
  • Згідно із заявами фракції "Слуг народу", між першим і другим читанням, буде внесена поправка про проведення "всеукраїнського референдуму", на якому українці вирішать, чи давати іноземцям дозвіл купувати землю.

  • Проєктом закону пропонується відкрити ринок землі 1 жовтня 2020 року.

Станіслав Бичек, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування