У неділю режим обмежень у Золотому скасують

Субота, 2 листопада 2019, 14:13
У неділю режим обмежень у Золотому скасують

У неділю, 3 листопада, буде скасовано режим обмежень на переміщення в районі розведення в Золотому.

Джерело: командир оперативно-тактичного угруповання "Північ" генерал Олег Мікац, керівник української СЦКК Олександр Борщевський, заступник начальника штабу відділу стратегічних комунікацій полковник Дмитро Бородавко на брифінгу в Золотому, повідомляє Інтерфакс-Україна

Пряма мова Мікаца: "Починаючи із завтрашнього дня тут можна буде вільно переміщатися - відповідно виконувати всі заходи, які необхідно як для місцевого населення, так і волонтерів, журналістів та інших".

Деталі: Він також повідомив журналістам, що в цьому районі вже 12-й день не було жодного порушення режиму припинення вогню.

У свою чергу, Борщевський поінформував, що о 12.00 розпочнеться розмінування території у зоні розведення і демонтаж фортифікаційних споруд. Надалі намічено відкрити в цьому районі автомобільно-пішохідне КПВВ.

За словами Борщевського, СЦКК контролює ситуацію за допомогою 4 відеокамер, забезпечено також цілодобове чергування офіцерів СЦКК для контролю, і ведеться відеофотофіксація співробітниками.

Бородавко повідомив, що в зоні безпеки в с. Катеринівка, де відбулось розведення, є 86 дворів, в них живуть 150 місцевих жителів, з них семеро дітей. За його словами, ніхто не заявляв про намір залишити село. Зараз тут поліція і районна влада забезпечує людей своєчасно хлібом, чергує швидка допомога.

Передісторія:

  • 30 жовтня у районі проведення операції Об’єднаних сил оголосили режим "жовтий", який вводить додаткові обмеження для громадян і надає додаткові повноваження військовим і правоохоронцям.
  • 1 листопада прес-центр ООС повідомив, що у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області завершилося дзеркальне розведення сил та засобів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування