Путін вважає, що економіка США пасе задніх на противагу Китаю

Середа, 20 листопада 2019, 13:34

Президент Росії Володимир Путін заявив, що економіка Китаю ефективніша американської, що і стало причиною "торгової війни" між країнами.

Джерело: заява Путіна на форумі "Росія кличе!", російське видання "ТАСС"

Пряма мова Путіна: "Я з впевненістю можу стверджувати, що це унікальне явище (розвиток економіки Китаю - ред.) дає дуже хороший результат, сукупно китайська економіка працює набагато ефективніше, ніж багато інших великих економік світу, в тому числі і американська.

Я думаю, що ось це в значній мірі викликає стурбованість наших американських друзів і пояснює обмеження, які вводяться проти Китаю. Саме ця обставина, а не диспаритет в торговому балансі".

Деталі: Путін також вважає, що США намагаються не збалансувати міжнародні економічні відносини, а стримувати розвиток Китаю та Росії.

Він називає це "недобросовісною конкуренцією". За його словами, введення обмежувальних заходів відносно однієї країни так чи інакше відбивається на інтересах держави, яка до них вдалася.

При цьому Путін вважає, що США не зацікавлені в загостренні торгової війни з Китаєм.

Нагадаємо: 

  • У серпні керівництво Китаю прийняло рішення про введення мит на американські товари, загальна сума яких становить 75 мільярдів доларів.

Читайте також: Світова торгова війна: наслідки для світу та України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування