Будівля кінотеатру "Київ" непридатна для використання – КМДА

Четвер, 21 листопада 2019, 09:04

Директор КП "Київкінофільм" Денис Хомич заявляє, що будівля кінотеатру "Київ" наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані.

Джерело: сайт Київської адміністрації

Пряма мова: "Як показало обстеження кінотеатру "Київ", його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються несучі конструкції.

Старий орендар не допускав представників міських служб до огляду всіх приміщень".

Деталі: За словами Хомича, експертизу будівлі замовив нинішній орендар ТОВ "Сінема-Центр". Проводив обстеження кінотеатру Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук.

Перевірка встановила, що у будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизація систем протипожежного захисту, блискавкозахист.

Крім того, у неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації.

Також вказується, що металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам евакуації при пожежі, в об’ємі сходової клітини на вихід зовні влаштовано приміщення.

За словами Хомича, найближчим часом міська Комісії з питань власності планує провести виїзне засідання у кінотеатрі і обговорити з орендарем капремонт.

Він додав, що влада хоче, щоб кінотеатр якомога швидше знов прийняв відвідувачів та проводив кінофестивалі.

Читайте також: #savekyiv: що загрожує кінотеатру "Київ" та як цього уникнути

Передісторія:

  • Головне управління майном КМДА передало цілісний майновий комплекс кінотеатру "Київ" в оренду ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" 4 січня 1999 року строком на 10 років. Згодом договір був продовжений, термін його дії завершився 4 січня 2019 року. 
  • За даними КМДА орендна ставка до 2019 року становила 47 тисяч гривень на місяць, а деякі приміщення кінотеатру надані у суборенду до 2020 року. 
  • У квітні 2019 року бізнесмен Борис Фуксман заявив, що мережа кінотеатрів Cinema City продовжить розширюватися за рахунок придбання та оновлення старих залів, а також будівництва нових залів у торгових центрах.
  • 15 квітня у конкурсі на оренду кінотеатру виграла мережа "Сінема Центр". Підприємство перемогло із ціною оренди у понад 2 мільйони 100 тисяч гривень на місяць.
  • Як повідомляли ЗМІ, колишнє керівництво кінотеатру "Київ" назвало конкурс незаконним і не приймало в ньому участі.
  • Після визначення переможця конкурсу "КЦ Кінотеатр Київ" подав позов до суду проти Департаменту комунальної власності. У ньому йдеться про те, що КМДА проігнорувала переважне право ексорендаря продовжити договір оренди і не повідомила про намір не продовжувати договір.
  • 7 червня в КМДА повідомили, що тимчасово закрили кінотеатр для "інвентаризації та обстеження", щоб уникнути незаконних знищень або пошкоджень майна територіальної громади міста Києва.
  • Своє рішення пояснили діями колишнього орендодавця, який в квітні-травні нібито "перешкоджав обстеження приміщення".
  • У той же час "КЦ Кінотеатр Київ" повідомила про силове захоплення. З тих пір кінотеатр так і не відновив свою роботу.
  • У червні активісти провели під стінами КМДА мітинг. Вимагали перевірити доцільність розірвання договору з "КЦ Кінотеатр Київ", а також призупинити договір оренди з "Сінема Центр" до рішення суду.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування