Смерть соратника Гриценка, поліцейському світить до 10 років

Субота, 23 листопада 2019, 10:57
Смерть соратника Гриценка, поліцейському світить до 10 років

Старшого оперуповноваженого вінницької поліції судитимуть за перевищення повноважень, яке призвело до смерті соратника Анатолія Гриценка у Вінниці Олександра Комарніцького.

Джерело: пресслужба Державного бюро розслідувань

Дослівно: "Скеровано до суду обвинувальний акт щодо старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції Київського відділення поліції Вінницького відділу поліції за підозрою у перевищенні своїх службових повноважень, що призвели до смерті людини".

Деталі: Слідчі встановили, що правоохоронець запропонував громадянину бути понятим під час вилучення бойових припасів.

А коли отримав відмову, то вдарив чоловіка кулаком в обличчя. Від удару потерпілий впав та вдарився головою об асфальтне покриття, у результаті чого помер у лікарні, не приходячи до свідомості.

Дії правоохоронця кваліфікували за ч. 3 ст. 365 ККУ (перевищення влади працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки).

Поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати посади на строк до 3 років.

Передісторія:

  • 13 червня лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко звинуватив поліцейських у побитті свого соратника у Вінниці Олександра Комарніцького 11 червня.
  • У ДБР повідомляли, що слідчими проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливого необережного нанесення тяжкого тілесного ушкодження працівником поліції під час несення служби (ст. 128 Кримінального кодексу України). 
  • 23 червня Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту поліцейському, внаслідок конфлікту з яким постраждав Комарніцький. 
  • У Нацполіції заявили, що за розпорядженням голови НП Сергія Князєва від службових обов’язків відсторонені четверо керівників поліції Вінниччини, готуються документи на звільнення заступника начальника поліції області.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...