Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виборці Порошенка і Медведчука вважають, що країна рухається не туди

Понеділок, 25 листопада 2019, 11:08

У листопаді 2019 року 36% громадян вважали, що Україна рухається у правильному напрямі, 39% були певні у протилежному.

Джерело: результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з  Київським міжнародним інститутом соціології, проведеного 4-19 листопада

Деталі: У правильності руху країни переважно переконані виборці партії "Слуга народу" (50% вважають напрям руху правильним, а 25% – неправильним). 

 

А от виборці партій "Опозиційна платформа "За життя" та "Європейська солідарність", навпаки, впевнені у протилежному. 69% виборців ОПЗЖ і 74% виборців "ЄС" оцінюють напрям руху країни як неправильний.

При цьому соціологи відзначають, що одразу після виборів впевненості у правильності напряму руху було значно більше: у серпні 2019 року 50% вважали напрям руху правильним, а 23% - неправильним.

Проте й зараз результати значно більш оптимістичні, ніж були до виборів: у серпні 2018 року лише 11% українців вважали, що Україна рухається в правильному напрямі, а 72% були певні, що напрям руху неправильний. 

Опитування проходило з 4 по 19 листопада у 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. У результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Опитування було здійснено за фінансування Представництва Європейського Союзу в Україні.

Передісторія: 

  • У березні 2019 року, напередодні першого туру виборів президента, дві третини українців вважали, що справи в країні йдуть у неправильному напрямку, і лише кожен п’ятий вважав, що у правильному. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування