Більшість українців хоче переговорів Зеленського із Путіним

Понеділок, 25 листопада 2019, 11:19

Згідно з опитуванням, 75% громадян України позитивно ставляться до рішення президента Володимира Зеленського ініціювання переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Джерело: дослідження громадської думки за листопад, проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології

Дослівно: "Громадяни переважно позитивно ставляться до перших рішень та пропозицій президента Володимира Зеленського: ініціювання переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним для вирішення конфлікту на Донбасі (позитивно – 75%, негативно – 15%), рішення щодо відведення військ від лінії розмежування (позитивно – 59%, негативно – 26%)".

 

Деталі: Також українці позитивно оцінили:

  • надання громадянства іноземцям, які захищали територіальну цілісність України (позитивно – 61%, негативно – 17%),
  • відновлення діалогу з Польщею щодо проблемних історичних питань (позитивно – 63%, негативно – 10%),
  • рішення легалізувати видобуток бурштину (позитивно – 71%, негативно – 13%),
  • повне оновлення складу Центральної виборчої комісії (позитивно – 49%, негативно – 13.5%).

Додатково: Дослідження проводилося 4-19 листопада 2019 року в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім автономної республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною.

В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Що було раніше: Президент провів кілька телефонних розмов із Путіним. За цей час відбувся обмін утримуваними Україною і Росією громадянами у форматі "35 на 35". Відбулося розведення військ у Станиці Луганській, Золотому і Петрівському. Сторони домовилися про зустріч у "Нормандському форматі" на найвищому рівні 9 грудня.   

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...