Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Багато норм закону про дезінформацію діятимуть на час окупації – міністр

Субота, 30 листопада 2019, 20:46
Багато норм закону про дезінформацію діятимуть на час окупації – міністр

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявляє, що багато норм законопроєкту щодо протидії дезінформації, який розробляє міністерство, діятимуть до припинення окупації українських територій.

Джерело: інтерв'ю Бородянського "Дзеркалу тижня"

Пряма мова: "Багато хто мене запитує: мовляв, чому ми робимо те, чого немає в Європі? Але ж у Європі немає війни, а в нас вона є. Багато норм з тих, які ми будемо обговорювати в законопроєкті про дезінформацію, діятимуть доти, доки частина України буде тимчасово окупована".

Міністр заявив, що контент блогерів також підпадатиме під регуляцію:

"А ми і не регулюємо блогосфери, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство з допомогою певного контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і нестиме за це відповідальність. Блогер і раніше ніс відповідальність згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є необмежена кількість людей, які споживають контент блогерів. Ми починаємо від розміру аудиторії".

Деталі: Бородянський також підкреслив, що законопроєкт на направлений проти журналістських розслідувань і повідомив, що міністерство розробляє ідеї щодо підтримки ЗМІ, які мають високий індекс достовірності.

На питання, які законопроєкти подаватиме до Верховної Ради міністерство, Бородянський сказав:

"Їх багато. Є законопроєкт, що стосується медіа, тобто захисту від дезінформації, підвищення захисту журналіста — цілий блок. Є блок, який стосується спорту, — це новий закон про спорт, а також блок антидопінгового законодавства. Є блок культурний — збереження спадщини, підвищення відповідальності щодо спадщини, а також запуск арт-ринку, тобто його легалізація".

Детальніше про цілі нового гуманітарного міністра читайте "Володимир Бородянський: Ми додискутувалися до того, що нам необхідно захищати правду"

Знати більше: "Зеленський vs журналісти. Чому не всі ініціативи президента корисні"

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...