До питання Криму не дійшли – Зеленський

Вівторок, 10 грудня 2019, 01:44
До питання Криму не дійшли – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на зустрічі "нормандської четвірки" та під час двосторонніх перемовин з президентом РФ до питання анексії Автономної Республіки Крим не дійшли.

Джерело: підхід президента до преси за підсумками переговорів

Пряма мова Зеленського: "Я дуже хотів обговорювати це питання (Криму - УП). Не буду вам брехати, тому що ми на перше ж питання про розведення витратили 30-40 хвилин, тому що у мене своя позиція. Потім обмін, він пішов легше. І до Криму детально ми не дійшли". 

Деталі: Зеленський також розповів, що зустріч із президентом РФ тривала понад годину. Президент поділився, що йому було складно домовлятися із Володимиром Путіним, проте він відчував поступки з його сторони. 

Президенти обговорили багато питань. Зеленський поділився, що хотів би вирішувати проблеми швидше, проте Путін намагається врегулювати кожне слово.

Зеленський запевнив, що питання Криму буде піднімати на наступній зустрічі "четвірки", яку лідери запланували через 4 місяці.

Також, за словами президента, в Україні мають ще на рік продовжити закон про статус Донбасу.

Що було раніше: 9 грудня у Єлисейському палаці в Парижі пройшли двосторонні зустрічі і чотиристоронні переговори у "нормандському форматі".

Також відбулася двостороння зустріч президентів України та РФ, яка тривала менше пів години.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в рамках Нормандського саміту сторони домовились про обмін утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" до 31 грудня та розведення ще в трьох пунктах на лінії зіткнення.

Читайте також: 5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як Україна домовлялась про мир

Обмін полоненими. Як Зеленський домовився з Путіним про звільнення заручників Кремля

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування