Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слугу народу" фінансували мільйонами кухарі, продавці і фірми з орбіти Мангера

Вівторок, 10 грудня 2019, 10:39
Слугу народу фінансували мільйонами кухарі, продавці і фірми з орбіти Мангера

У третьому кварталі 2019 року партію "Слуга народу" фінансували фізичні та юридичні особи, частина  з яких мала явні ознаки фіктивності, а також фірми з орбіти фігуранта справи Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Джерело: "Наші гроші з Денисом Бігусом"

Дослівно: "Майже 20 мільйонів гривень політсилі дісталося від шести компаній – ТОВ "Агро Ленд", ТОВ "Веб-Ротор", ТОВ "Леонол", ТОВ "Саквояж-ЮТ", ТОВ "Артінвестбуд" та ТОВ "ФГ "Екопівдень".

Фірми мають адреси реєстрацій в різних частинах країни, але їхні печатки та чекові книжки правоохоронці влітку знайшли в одній з херсонських квартир, коли прийшли з обшуком. Ця квартира належить Олегу Семенову – раднику Мангера". 

 

Деталі: Сам Семенов на зв’язок із журналістами так і не вийшов, а Мангер заявив, що стосунку до "фінансових справ" свого радника не має.

Загалом у третьому кварталі 2019 року партії "Слуга народу" надійшло майже 100 мільйонів гривень від 12 фізосіб та трьох десятків фірм. Більшість компаній, які фінансували партію, мають ознаки фіктивності, а їхні власники – кухарі та вантажники.

Один із жертводавців "Слуги народу" – ТОВ "Ярославова реклама" – переказав партії 3,3 мільйона гривень. Власник фірми – 22-річний Ярослав Кузка працює кухарем в одному з київських ресторанів, де ліпить хінкалі. За адресою, де нібито зареєстроване ТОВ Кузки, про таку фірму ніколи не чули. 

ТОВ "Компанія Пром Імпорт" підтримала "Слугу народу" на пів мільйона гривень. Його власниця Юліана Куку займається продажем жіночої білизни і жаліється у соцмережах, що торгівля "не йде". При цьому Куку переконує, що півмільйона пожертвувала таки вона. 

Компанія жінки зареєстрована у приміщенні, де "прописана" ціла низка фірм, які насправді там не функціонують. 

Ще один донор партії – фермерське господарство "Дари Закарпаття 1979", яке також пожертвувало "Слузі народу" 3,3 мільйона гривень.

Журналісти з’ясували, що його власник Артем Микулинський зареєстрований у Херсоні та фігурує в цілій низці кримінальних справ щодо крадіжок і бійок з дружиною.

При цьому органи опіки намагаються позбавити його батьківських прав. Мама Микулинського розповіла, що чоловік має інвалідність та ніде не працює.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...