Статус УБД на Донбасі отримали більше 300 тисяч бійців і лише 160 добровольців

Вівторок, 10 грудня 2019, 16:32
Статус УБД на Донбасі отримали більше 300 тисяч бійців і лише 160 добровольців

Понад 300 тисяч осіб в Україні отримали статус учасника бойових дій на Донбасі, з них 160 осіб – добровольці.

Джерело: відповідь Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на запит "Української правди"

Деталі: У Міністерстві створений спеціальний реєстр учасників Антитерористичної операції. Станом на 9 грудня там значились 375 027 бійців, з яких 160 – з приміткою "доброволець".

Статус УБД могли отримати учасники тих добровольчих батальйонів, які з часом перейшли до підпорядкування того чи іншого силового відомства.

Водночас, у Мінветеранів нагадали, що 4 грудня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить отримати статус УБД членам інших добровільних формувань, що не увійшли до структури силового блоку. Зокрема, йдеться про Добровольчий український корпус, Українську добровольчу армію, батальйон Організації український націоналістів.

Також Міністерство веде реєстр військових поховань. Станом на 1 грудня до нього було внесено інформацію щодо 4 640 загиблих і померлих учасників АТО та ООС.

У прес-службі Міністерства уточнили, що до цього реєстру вносять як загиблих на фронті, так і померлих у цивільному житті.

Що було раніше: 4 грудня Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в антитерористичній операції.

Нагадаємо:

  • Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб не має статистики щодо самогубств серед учасників бойових дій у Донецькій та Луганській областях, тому що ця інформація засекречена Службою безпеки України.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...