Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп застеріг Москву від втручання у наступні вибори США

Середа, 11 грудня 2019, 04:00
Трамп застеріг Москву від втручання у наступні вибори США

Президент США Дональд Трамп під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим застеріг Москву від будь-яких спроб втручання у майбутні президентські вибори в США, які відбудуться у 2020 році.

Джерело: "Інтерфакс", Reuters

Деталі: Також очільник Білого дому знову закликав Росію "врегулювати конфлікт з Україною". Про це повідомила Адміністрація президента.

Сам же Лавров під час спільної з держсекретарем Штатів Майком Помпео пресконференції заявив, що питання виборів на їх переговорах не порушувалась. 

Тоді ж очільник МЗС Росії заявив, що Кремль хотів опублікувати спільне листування з жовтня 2016 до листопада 2017 року, яке б підтвердило його непричетність до втручання у вибори. Проте Вашингтон відмовився від цієї пропозиції. 

Нагадаємо:

  • Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що у США немає підстав вважати, що Україна втручалася в президентські вибори США в 2016 році.

Передісторія:

  • У січні 2017 року тоді новообраний президент США Дональд Трамп допустив, що Росія могла вести хакерські атаки на американські інституції, однак заявив, що втручання російських хакерів не могло вплинути на результати виборів американського президента.
  • Тоді Розвідка США оприлюднила доповідь про втручання Росії у вибори США, згідно з якою президент Володимир Путін розпорядився організувати у 2016 році "кампанію впливу", спрямовану на вибори президента США з метою підірвати демократичний процес і зганьбити кандидата від демократів Гілларі Клінтон.
  • У листопаді 2017 року Трамп розповів, що під час саміту у В'єтнамі питав президента РФ, чи той втручався в американські вибори, – Путін заперечив, і він йому вірить.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...