Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Епіфаній: половина православних України прихильники ПЦУ

Середа, 11 грудня 2019, 11:26
Епіфаній: половина православних України прихильники ПЦУ

Предстоятель Православної церкви України ПЦУ Епіфаній заявив, що половина православних вірян серед українців є прихильниками ПЦУ, тому має відбутися хвиля переходу парафій із УПЦ Московського патріархату.

Джерело: інтерв’ю Епіфанія Українській правді

Пряма мова: "Ми бачимо, що кожного року підтримка Московського патріархату в Україні все падає і падає, і буде падати і надалі. 

Тому логічно, що хвиля переходу в нашу Церкву повинна відбутися. Чому? Згідно статистики, в Україні зараз є приблизно 70% православних, а з них 50% – прихильники Православної церкви України".

Деталі: Епіфаній пояснив, що у Московського патріархату більше храмів і ті віряни, які підтримують ПЦУ, будуть спонукати і вже спонукають священнослужителів до переходів.

Він додав, що Московський патріархат намагається завадити цьому процесу.

Пряма мова: "Відбуваються зараз по Україні сотні судових позовів, така боротьба. Вони хочуть показати тим лояльним нашим прихильникам в своєму середовищі, що, якщо ви будете мати бажання прийти, то ми вам створимо такі труднощі, які зараз є, наприклад, у Вінниці, в інших єпархіях і парафіях. 

Але в певний час все це збіжиться і буде цілий вибух приєднання до Православної церкви України".

Що було раніше: За словами Епіфанія, протягом року до ПЦУ з Московського патріархату перейшло 600 парафій. Це складає 5% від їх усієї кількості.

Передісторія:

  • 15 грудня 2018 року українські церкви об’єдналися у єдину Православну церкву України, її очолив митрополит Епіфаній. Представники Російської православної церкви (УПЦ МП) переважно відмовилися визнати її, але окремі парафії переходять у ПЦУ.
  • 5 січня 2019 року у Стамбулі підписали томос про автокефалію української церкви, 6 січня патріарх Варфоломій передав його митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.
  • Почесний патріарх ПЦУ Філарет не захотів висловлювати підтримку предстоятелю церкви митрополиту Київському і всієї України Епіфанію. Він заявляє, що УПЦ Київського патріархату не було ліквідовано і намагається довести це у судах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування