Офіс президента виправив текст комюніке Нормандського саміту

Середа, 11 грудня 2019, 18:21
Офіс президента виправив текст комюніке Нормандського саміту
ОП

На офіційному сайті президента виправили переклад комюніке за результатами Нормандської зустрічі 9 грудня в Парижі в частині "заходів з імплементації політичних положень Мінських угод".

Джерело: сайт президента, сайт партії "Опозиційна платформа – За життя"

Було: Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів Закону про особливий порядок місцевого самоврядування (про особливий статус) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

Стало: Сторони висловлюють зацікавленість у досягненні домовленостей у рамках Нормандського формату (Н4) і Тристоронньої контактної групи щодо всіх правових аспектів особливого порядку місцевого самоврядування (особливого статусу) окремих районів Донецької та Луганської областей – як вказано в Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей від 2015 року – з метою забезпечення його функціонування на постійній основі.

 
Текст оригіналу
 
перша версія перекладу на сайті президента
 
виправлена версія

Деталі: На неточність у перекладі першими звернули увагу партійці ОПЗЖ, заявивши про "фальсифікацію найважливішого аспекту домовленостей".

Заява партії: "В оригінальному комюніке немає посилання саме на цей закон. Згідно з Мінськими угодами, всі правові аспекти особливого порядку місцевого самоврядування – особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей – частково регулюються законами про амністію і проведення місцевих виборів, а також пов'язані з внесенням відповідних змін до Конституції України".

Знати більше: Офіс президента опублікував комюніке паризького саміту. Повний текст

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування