Росія продовжує порушувати домовленості: 5 обстрілів на Донбасі

Четвер, 12 грудня 2019, 17:30
Росія продовжує порушувати домовленості: 5 обстрілів на Донбасі

Впродовж 12 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Джерело: пресцентр ООС

Дослівно: "Російська Федерація знову не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів "Нормандської четвірки" у Франції".

Деталі: В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" російські окупаційні війська здійснили 3 обстріли укріплень Об'єднаних сил.
Один раз бойовики відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї біля Авдіївки. Тричі – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів неподалік Павлополя.

Ще один обстріл позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Тут з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та іншої стрілецької зброї ворог стріляв неподалік Кримського.
Втрат внаслідок обстрілів 12 грудня серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.

Що передувало:10 грудня президенти Франції, України, Росії і канцлерка Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

В оприлюдненому за результатами зустрічі комюніке вказано, що "сторони віддані повній та всеохопній імплементації режиму припинення вогню, підкріпленого реалізацією всіх необхідних заходів з підтримки режиму припинення вогню до кінця 2019 року.

Обстріли на Донбасі продовжились того ж дня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування