У Мінську узгодять дату припинення вогню, нові ділянки розведення і списки на обмін

П'ятниця, 13 грудня 2019, 23:31
У Мінську узгодять дату припинення вогню, нові ділянки розведення і списки на обмін

18 грудня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську будуть уточнені списки для обміну утримуваних осіб та дата припинення вогню на Донбасі.

Джерело: міністр закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Сподіваюся, що в середу буде оголошено конкретну дату припинення вогню ... До кінця року, сподіваюсь, ми обміняємо наших військовополонених, і ця домовленість теж буде досягнута в середу", - заявив Пристайко.

Деталі: Пристайко зазначив, що в середу має відбутися засідання робочих груп ТКГ: "група з безпеки оголосить про припинення вогню і погодить нові ділянки для розведення, і буде вимагати від ОБСЄ верифікації. Гуманітарна група остаточно звірятиме списки (на обмін - УП)".

17 грудня, за словами міністра, Україна проситиме у ОБСЄ зміни мандата Спеціальної моніторингової місії таким чином, щоб отримати точну інформацію щодо розведення сил на Донбасі.

Нагадаємо:

  • Володимир Зеленський рініше повідомив, що в рамках Нормандського саміту сторони домовились про обмін утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" до 31 грудня та розведення ще в трьох пунктах на лінії зіткнення.

Читайте також: 5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як Україна домовлялась про мир

"Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі"

 Не довіряти Путіну і не лишатись віч-на-віч. Поради Порошенка Зеленському на саміт у Парижі

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування