Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну не впустили ще одну журналістку НТВ

Субота, 14 грудня 2019, 14:26
В Україну не впустили ще одну журналістку НТВ

У суботу вранці українські прикордонники не пропустили в Україну журналістку російського телеканалу НТВ Олександру Тонких.

Джерело: Державна прикордонна служба, НТВ

Деталі: Як зазначили в Держприкордонслужбі, громадянка РФ прибула до України рейсом зі Стамбула.

Дослівно ДПСУ: "Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми.

Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельніше і встановили обман. Зокрема, було встановлено факт незаконного в‘їзду/виїзду до ТОТ АР Крим, що потім підтвердила і мандрівниця.

 
Скріншот соцмереж журналістки з сайту ДПСУ

За порушення вимог закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" журналістці відмовили у перетині кордону і заборонили в’їзд в Україну на 3 роки".

Деталі: Прикордонна служба не назвала імені журналістки й телеканалу, на якому вона працює, однак телеканал НТВ повідомив, що мова йде про його кореспондента Олександру Тонких.

Передісторія:

  • У п'ятницю прикордонники не пропустили в Україну ще одного журналіста російського телеканалу НТВ Сергія Савіна.
  • Перед цим знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва і похизувалася репортажем з Майдану Незалежності.
  • На пресконференції в Парижі після переговорів у "нормандському форматі" президент України Володимир Зеленський, реагуючи на питання російських журналістів, сказав зокрема наступне:
  • "Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир - російський пропагандист - ред.) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що у нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Бріоні, чи що там, не запачкає людина".
  • 12 грудня російський телеканал "Росія 1" повідомив, що президент України Володимир Зеленський дав перше повноцінне інтерв'ю російським журналістам.
  • Пізніше сам Зеленський спростував цю інформацію.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...