Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нові подробиці махінацій у "Львіввугілля": При обшуках знайшли підпільний цех

Вівторок, 17 грудня 2019, 12:18
Нові подробиці махінацій у Львіввугілля: При обшуках знайшли підпільний цех

Служба безпеки України викрила керівництво "Львіввугілля" на організації масштабних махінацій із виплатами зарплати шахтарям, через які держпідприємство щомісяця втрачало понад мільйон гривень.

Джерело: СБУ з посиланням на своїх оперативників

Дослівно: "Посадові особи Львіввугілля разом із керівниками шести відокремлених підрозділів налагодили протиправну схему із неправомірного нарахування заробітної плати гірникам.  

Вони організували залучення працівників шахт на сторонніх роботах. Зокрема, зловживаючи службовим становищем, посадовці використовували працю підлеглих в особистих цілях а також для участі в комерційних проектах для отримання необлікованих доходів.

Крім того задокументовано, що деякі робітники, продовжуючи отримувати зарплату в Україні, у цей же час фактично перебували за кордоном на заробітках.

Чиновники системно не відображали в табелях обліку робочого часу та бухгалтерській документації відсутність працівників на робочих місцях. Натомість гірникам нараховували щомісячну зарплату, середній розмір якої становив до 23 тисяч гривень".

 

Деталі: Під час обшуків та оглядів, проведених у приміщенні ДП "Львіввугілля", на шести шахтах, а також за місцями зведення будинків керівництва держпідприємства, правоохоронці вилучили документацію та інші докази їхньої протиправної діяльності.

На території однієї із шахт також виявили підпільний цех з виготовлення бетонних виробів і тротуарної плитки, який був незаконно підключений до електромережі.

 
 

У межах провадження за ч. 3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)  тривають слідчі дії.

Встановлюється причетність інших посадовців галузі до незаконних схем.

 

Цьому передувало:

  • 16 грудня прокуратура Львівської області повідомила, що на 6 шахтах ДП "Львіввугілля" відбулись обшуки.
  • За її даними: один із керівників залучав 5 шахтарів до зведення будинку своєї дружини; дехто з працівників займався бізнесом на роботі; було понад 50 корпоративних виїздів за кордон за рік на побічні роботи; 59 працівників тривало не працювали, а заплату отримували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування