Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава СБУ: "Джокер" – це наше відображення в дзеркалі

Вівторок, 17 грудня 2019, 16:51
Глава СБУ: Джокер – це наше відображення в дзеркалі

Глава Служби безпеки Іван Баканов назвав фейки і кіберзагрози ключовими викликами для національної безпеки.

Джерело: Баканов в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова: "Якщо не говорити агресію, що триває на сході країни, то інформаційні загрози сьогодні на першому місці. Фейки заполонили інформпростір у всьому світі. Зрозуміти, де правда, а де неправда дуже важко".

Деталі: Глава СБУ підкреслив, що дезінформація дестабілізує ситуацію, а в фейковому полі працюють не тільки внутрішні сили.

Ще одним ключовим викликом нацбезпеки Баканов назвав кіберзагрози. При цьому він вважає пріоритетом захист інформаційних баз, в тому числі тих, які будуть в основі програми "Держава в смартфоні". Він зауважив, що СБУ працює над цим питанням спільно з РНБО, Кабінетом міністрів, кіберпідрозділами інших правоохоронних органів.

Відповідаючи на запитання про те, чи є пранкер "Джокер" одним із свідчень таких загроз, Баканов сказав: "Джокер" - це наше відображення в дзеркалі".

За його словами, більше уваги має приділятися політичній культурі в Україні в цілому, адже сьогодні їжу "Джокеру" дають саме політики. У той же час глава української спецслужби не став уточнювати, хто стоїть за "Джокером".

Пряма мова: "Ми всі повинні змінитися для того, щоб він просто залишився без роботи".

Знати більше: Темний Лицар, Джокер, Соросята. Як анонімні Телеграм-канали запустили війну компроматів

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування