Соратник Джуліані отримав від Фірташа мільйон доларів – прокурори

Вівторок, 17 грудня 2019, 20:53
Соратник Джуліані отримав від Фірташа мільйон доларів – прокурори
Al Drago / Bloomberg via Getty Images

Соратник особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані Лев Парнас отримав від українського олігарха Дмитра Фірташа виплату в розмірі 1 мільйона доларів.

Про це у вівторок під час суду заявили американські прокурори, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

На засіданні суду розглядалося питання застави Парнаса, якого звинувачують в порушенні правил фінансування виборчої кампанії.

Прокурори заявили, що Парнасу слід скасувати заставу, оскільки він приховав платіж від них. Парнас заперечує, що приховував отримання коштів.

Читайте також: Трамп пояснив, чому доручив Джуліані займатися Україною

Фруман і Парнас. Чим відомі бізнесмени, які фінансували кампанію Трампа

Нагадаємо: 

  • Лев Парнас був одним зі спонсорів виборчої кампанії Трампа. Він та ще один американський бізнесмен Ігор Фруман  є соратниками особистого адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані. Парнаса і Фрумана затримали у жовтні за кримінальними звинуваченнями у порушенні правил фінансування кампанії республіканців.
  • Раніше повідомлялось, що з кінця 2018 року Фруман і Парнас представили Джуліані декільком українським прокурорам для обговорення справи Байдена. Також вони лобіювали звільнення посла США в Україні Марі Йованович, яку Трамп зняв з посади цієї весни.
  • Олігарх Ігор Коломойський стверджував, що після перемоги Зеленського на виборах вони приїжджали до Ізраїлю і безуспішно просили його посприяти зустрічі з майбутнім президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування