Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд скасував зам’який вирок горе-матері, що заморила голодом дитя – прокуратура

Середа, 18 грудня 2019, 15:55
Суд скасував зам’який вирок горе-матері, що заморила голодом дитя – прокуратура

Прокуратура Києва домоглася скасування вироку суду першої інстанції, яким жінку, яка заморила голодом 1-річного сина, було засуджено до 8 років позбавлення волі.

Джерело: столична прокуратура, речниця відомства Надія Максимець у коментарі "Українській правді"

Пряма мова Максимець: "Суд на сьогоднішньому засіданні оголосив результативну частину рішення, а повний текст буде оголошено 24 грудня. Прокуратура оскаржувала як кваліфікацію, так і призначене покарання. Тому рішенням апеляційного суду, який скасував незаконний вирок, прокуратура задоволена".

Деталі: Суд першої інстанції не знайшов підстав вважати дії обвинуваченої як умисне вбивство малолітньої дитини, а кваліфікував їх як залишення у небезпеці. За цієї статтею суд призначив жінці покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Столична прокуратура категорично не погоджувалася з кваліфікацією злочину та з призначеним покаранням, яке вважала занадто м'яким, тому оскаржила вирок.

18 грудня Київський апеляційний суд скасував вирок Голосіївського райсуду столиці, а кримінальне провадження направив на новий судовий розгляд у той же суд в іншому складі суду.

Також суд продовжив обвинуваченій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Що передувало: 29 серпня Голосіївський районний суд оголосив вирок жінці, яка залишила на 11 днів  без нагляду однорічного сина та дворічну доньку. У результаті чого, хлопчик помер, а дівчинка потрапила в лікарню. Суд визнав винною 22-річну жінку у залишенні дітей у небезпеці і присудив 8 років в'язниці.  Прокуратура просила довічне ув’язнення. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування