У Кремлі відреагували на плани Зеленського повертати Крим

Понеділок, 2 грудня 2019, 14:35
У Кремлі відреагували на плани Зеленського повертати Крим

У Кремлі не збираються обговорювати тему повернення Криму в будь-якому форматі, але президент Росії Володимир Путін готовий дати президенту України Володимиру Зеленському відповіді на питання про півострів.

Джерело: РБК з посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова

Пряма мова: "Тут ніякої реакції Кремля бути не може. Власне, якесь обговорення теми Криму неможливе. Про це неодноразово говорилося на різних рівнях".

Деталі: Коментуючи намір українського президента Володимира Зеленського підняти питання Криму на зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі, Пєсков заявив, що "немає різниці, в якому форматі ставити питання".

При цьому він зазначив, що Путін дасть "розгорнуті і послідовні відповіді", якщо Зеленський поставить йому питання про Крим.

Передісторія:

  • У вересні Зеленський заявив, що його команда готує кілька сценаріїв повернення анексованого Росією Криму. Він також припустив, що в питанні приналежності півострова Києву можуть допомогти США.
  • Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" запланована на 9 грудня у Парижі.
  • Зеленський на ній планує серед іншого говорити про припинення вогню на Донбасі.
  • 27 листопада помічник президента Росії Юрій Ушаков заявляв, що особиста зустріч президентів Росії Володимира Путіна і України Володимира Зеленського на полях "нормандського саміту" в Парижі, швидше за все, відбудеться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News