Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський підписав закон про надання добровольцям статусу УБД

Вівторок, 24 грудня 2019, 17:09
Зеленський підписав закон про надання добровольцям статусу УБД

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає надання воїнам-добровольцям статусу учасників бойових дій.

Джерело: сайт Офісу президента

Дослівно: "Президент ...підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції" № 329-ІХ".

Деталі: Відзначається, що закон спрямований на дотримання правової та соціальної справедливості щодо кожного учасника антитерористичної операції на сході України.

Передісторія:

  • 4 грудня Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №2045-1 про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в антитерористичній операції.
  • Закон передбачає надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які добровільно захищали та захищають територіальну цілісність України і виконували та виконують бойові завдання в зоні АТО та в зоні ООС.
  • Мова йде про тих добровольців, які брали активну участь у бойових діях не менше ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв).
  • Закон також визначає підстави, порядок і документи для надання статусу учасника бойових дій вищезазначеним особам. Так, громадяни, яким було надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни та які після повторного огляду медико-соціальною експертною комісією не були визнані особою з інвалідністю, користуватимуться спрощеним порядком надання статусу учасника бойових дій, який встановлюється Кабміном.
  • Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію з 1 січня 2020 року.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування