США розраховують, що "Мотор Січ" не продадуть Китаю: є інші покупці

Четвер, 26 грудня 2019, 14:39

Сполучені Штати сподіваються, що українську компанію "Мотор Січ" не продадуть Китаю.

Про це заявив тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час спілкування із журналістами в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Зараз іде пошук інвесторів і вже є кілька компаній, як американських, так і не американських, які зацікавлені. Там реальна зацікавленість, вже проводяться дью ділідженс, візити на завод. Вони перевіряють фінансову ситуацію", - сказав Тейлор.

Відповідаючи на уточнення, дипломат підтвердив, що продаж компанії ще не закритий і "є непоганий шанс переглянути".

Серед іншого, Тейлор зауважив, що мотивом для перегляду може стати фінансовий стан очікуваної компанії-покупця з Китаю, оскільки надходили новини про проблеми пов’язаних з покупцем інших китайських компаній.

Зацікавленість інших компаній у купівлі "Мотор Січі" дійсно є.

Нагадаємо, 13 грудня президент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям. 

Як повідомлялося, китайські компанії Skyrizon Aircraft і Xinwei Technology Group купують понад 50% акцій компанії "Мотор Січ". У разі отримання дозволу Антимонопольного комітету на купівлю, інвестори зобов'язалися надати авіабудівній галузі України грантове фінансування на суму 100 мільйонів доларів. Понад 25% акцій залишалися за "Укроборонпромом".

Видання "The Wall Street Journal" із посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляло, що США намагаються завадити придбанню китайською компанією українського заводу "Мотор Січ", адже це в рази підвищить оборонні позиції Китаю.

28 серпня радник президента США Джон Болтон заявив у Києві про ризики продажу частини української "Мотор Січі" китайцям. Він сказав, що Китай веде нечесну гру в США й краде військові технології.

Знати більше: Дракон зачаївся. Чому продаж "Мотор Січі" підриває національну безпеку України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News