"Діджиталізація" випередила "Зе" і стала словом року в Україні

П'ятниця, 27 грудня 2019, 01:25
Діджиталізація випередила Зе і стала словом року в Україні

Словник сучасної української мови та сленгу "Мислово" обрав слово "діджиталізація" словом 2019 року.

Джерело: myslovo.com

Деталі: Цей термін із великим відривом очолив список найвідвідуваніших слів словника, а кількість його переглядів зросла на 1,535% у порівнянні з минулим роком.

Неологізм походить від англійського digitalization та означає зміни в усіх сферах суспільного життя, пов’язанні з використанням цифрових технологій, тоді як "цифрова трансформація" є проявом глобальної цифрової революції.

"Держава у смартфоні" – також важливий вираз року, що минає.

Інші претенденти на першість у словника відображали політичні події: Зе (скорочення прізвища нового президента Володимира Зеленського), монобільшість, турборежим, розведення, червоні лінії, полонені.

Світові тренди, такі як зміна клімату чи проблеми ґендерної ідентичності, не набули суттєвого поширення в українській публічній дискусії, зазначає "Мислово".

Довідково: Словник "Мислово" створений у 2012 році з метою фіксації неологізмів, сленгу та інших проявів сучасної української мови. Слова та визначення до них надсилають звичайні користувачі. Основними критеріями при виборі слова року є його популярність та соціальна значущість.

Слова року за минулі роки: 2013-й – Євромайдан, 2014-й – "кіборги", 2015-й – блокада, 2016-й – корупція, 2017-й – безвіз, 2018-й рік – томос.

До речі, американський тлумачний словник Merriam-Webster назвав займенник "вони" (they) словом 2019 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News