У Зеленського вважають деякі аргументи КС "штучно притягнутими"

П'ятниця, 27 грудня 2019, 15:06
У Зеленського вважають деякі аргументи КС штучно притягнутими

Президент Володимир Зеленський поважає і буде виконувати рішення Конституційного суду про невідповідність Конституції його законопроєкту про дострокове позбавлення народного депутата мандата за прогули і кнопкодавство, але вважає деякі аргументи КС "штучно притягнутими".

Джерело: представник президента в КС Федір Веніславський у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Пряма мова: "Ми вважаємо, що рішення Конституційного суду, яким би воно не було, є остаточним і обов'язковим для всіх, тому ми його змушені будемо виконувати. І, звичайно, цей законопроект, за яким КС дав негативний висновок, розглядатися не буде" .

Деталі: При цьому, на думку Веніславського, у висновку КС не приведена "незаперечна юридична аргументація, яка була б очевидною для команди президента, що законопроєкт не відповідає Конституції України".

Представник президента вказав, що в рішенні КС йдеться, що відсутність народного депутата на третині пленарних засідань парламенту чи засідань комітету в рамках однієї сесії неспівставне з втратою ним депутатського мандата, але при цьому будь-який громадянин України в разі 3-годинної відсутності на робочому місці може бути звільнений.

Крім того, Конституційний суд вважає, що в разі не персонального голосування депутата має бути не просто рішення суду для позбавлення його мандата, а ще й рішення Верховної Ради, яка повинна з'ясувати позицію народного депутата, чому він так проголосував. Цим, на погляд команди президента, "також були досить штучно збільшені гарантії для депутата в порівнянні з іншими людьми".

Веніславський повідомив, що найближчим часом Офіс президента підготує новий законопроєкт і, з урахуванням позиції КС, будуть виправлені ті недоліки, на які вказав суд.

Що було раніше: Конституційний суд визнав неконституційним законопроєкт президента Володимира Зеленського №1027 про додаткові підстави для дострокового припинення повноважень нардепа.

Законопроєкт Зеленського пропонував позбавляти нардепів мандата за прогули і кнопкодавство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...