Варшава викликала на килим посла Росії після заяв Путіна

Субота, 28 грудня 2019, 01:30
Варшава викликала на килим посла Росії після заяв Путіна

Російського посла в Варшаві Сергія Андрєєва викликали в МЗС Польщі після різких висловлювань президента РФ Володимира Путіна про главу польської дипмісії в нацистській Німеччині.

Джерело: про це сам Андрєєв заявив в коментарі російському виданню "РИА Новости"

Дослівно Андрєєв: "Мене запросили в МЗС Польщі. Я розмовляв з директором східного департаменту...

Йшлося про виступ президента Росії Володимира Путіна спочатку на саміті СНД, потім на колегії Міноборони. Ми нікому не дозволимо читати нам нотації. Нам є що сказати, і на тему історичної політики в тому числі".

Деталі: За його словами, бесіда була "жорсткою, але цілком коректною".

Що було раніше: Путін у вівторок назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського, який підтримував ідею Адольфа Гітлера вислати польських євреїв в Африку.

Нагадаємо: 

  • 19 грудня президент Росії Володимир Путін виправдовував введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польский уряд нібито не контролював свою армію.
  • 23 серпня 1939 року гітлерівська Німеччина і Радянський Союз уклали договір про ненапад. До договору додавався секретний протокол про розмежування інтересів підписантів в Східній Європі. Зокрема, Гітлер і Сталін домовилися про розподіл Польщі.
  • 1 вересня 1939 року війська гітлерівської Німеччини вторглися на територію Польщі з заходу, а 17 вересня 1939 року в Польщу увійшли зі сходу радянські війська. Битися на два фронти країна не могла. Її розділ вермахт і частини Червоної Армії відсвяткували спільним парадом в Бресті.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...