Помпео почне з Києва невеличке "турне"

Вівторок, 31 грудня 2019, 09:32
Помпео почне з Києва невеличке турне

Державний секретар США Майк Помпео приїде до Києва 3 січня 2020 року, де зустрінеться з президентом, міністром закордонних справ та міністром оборони України.

Джерело: повідомлення Держдепу США і посольства Сполучених Штатів у Києві

Дослівно: "Державний секретар США Майк Помпео здійснить подорож до Києва (Україна), Мінська (Білорусь), Нур-Султана (Казахстан), Ташкента (Узбекистан) та Нікосії (Кіпр) 3-7 січня.

Секретар Помпео поїде до Києва 3 січня, де зустрінеться з президентом Зеленським, міністром закордонних справ Пристайкои та міністром оборони Загороднюком, щоб підтвердити підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Держсекретар також візьме участь у церемонії покладання вінків до Михайлівського, щоб вшанувати тих, хто загинув на Донбасі, і зустрінеться з лідерами релігійних громад, громадянського суспільства та бізнесу, щоб обговорити питання прав людини, інвестиційний клімат та програму реформ влади".

Деталі: Після Києва Помпео відвідає ще чотири столиці: 4 січня – Мінськ; 5 січня – Нур-Султан; 5-6 січня – Ташкент, де візьме участь у зустрічі міністрів закордонних справ Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану й Узбекистану для обговорення ситуації в Афганістані; 7 січня – Нікосія.

Передісторія:

  • На початку листопада 2019 року Помпео скасував візит до Києва.
  • Українська влада пов'язувала це рішення з розслідуванням у рамках імпічменту президента США Дональда Трампа.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування