Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ексберкутівці після обміну дали коментар сепаратистським і російським ЗМІ

Вівторок, 31 грудня 2019, 13:46
Ексберкутівці після обміну дали коментар сепаратистським і російським ЗМІ

Колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут" Сергій Зінченко та Павло Аброськін розповіли сепаратистським ЗМІ про те, що українська влада не має доказів їх причетності до вбивств на Майдані.

Джерело: про це вони заявили в інтерв'ю так званим ЗМІ в окупованій Донецькій області, пише російське видання ТАСС

Пряма мова Зінченко: "Якби у слідства була хоч якась доказова база, то нас би засудили в перший же рік правління (президента України) Петра Порошенка, а так нас поміняли і визнали, що нас утримували за політичними мотивами, без доказів. Всі їх докази - сфальсифіковані експертизи з абсолютно різними висновками".

Пряма мова Аброськіна: "У 2014 році сказати, що активіст Майдану стріляв в співробітника міліції, - таке навіть не обговорювалося, про це не можна було говорити. У 2015 році люди вже розуміли, що щось не те, а незабаром почали з'являтися реальні докази, що спростовують твердження про те, що ніхто не стріляв по міліції. з кожним роком ситуація змінюється, адже в 2014 році народ сильно обдурили, і багато хто повірив. Зараз ситуація дуже змінюється".

Деталі: Обидва вони вважають, що "за п'ять років українська влада так і не змогла довести провину співробітників "Беркута" у вбивствах активістів Майдану.

Ексберкутівців передали 29 грудня на територію окупованої Донецької області.

Передісторія:

  • 29 грудня у рамках обміну утримуваними особами бойовики ОРДЛО звільнили 81 українця, з них 76 повернулися на підконтрольну Україні територію, ще 5 вирішили залишитися на окупованій частині Донбасу. У свою чергу, Україна передала 124 особи.
  • 30 грудня представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Валерія Лутковська заявила, що у полоні бойовиків на Донбасі залишаються близько 300 українців.
  • 31 грудня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час розмови серед іншого очільники держав домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців (зокрема, і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування