Україна освоїла понад 85% військової допомоги США

Субота, 7 грудня 2019, 01:35

Заступниця міністра оборони Аліна Фролова повідомила, що з майже 400 мільйонів доларів військової допомоги США на понад 85% цієї допомоги укладені контракти. Це означає, що поставка, наприклад, оснащення буде виконана.

Джерело: Фролова у програмі "Нині вже" на hromadske 

Пряма мова: "На сьогоднішній день допомога, яка йде в межах фінансового року, законтрактовано більше, ніж на 85 відсотків. Це та сама, про яку всі кажуть, що вона заморожена. Фінансовий рік в США — до квітня.

Є речі, які ми отримаємо досить швидко, а є речі, які отримаємо за два роки, але оплата (від США – УП) за них піде вже зараз."

Деталі: За словами заступниці міністра, укладання контракту означає, що Україна вже точно отримає те, за що перерахували кошти Штати.

Передісторія: 

  • Слідом за Палатою представників Сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні у 2019 році.
  • Також підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік", у якому пропонується виділити ще 250 млн доларів для безпекової допомоги Україні.
  • Пентагон також прийшов до висновку, що виділення Україні 250 мільйонів доларів необхідне.
  • 12 вересня Державний департамент США cхвалив 141,5 мільйона доларів допомоги в галузі безпеки для України, яку суперечливо затримала адміністрація президента Дональда Трампа. У допомогу входять, зокрема, гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів від Міністерства оборони.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News