РосЗМІ: Зустріч Зеленського і Путіна відбудеться після переговорів у "нормандському форматі"

Понеділок, 9 грудня 2019, 08:17
РосЗМІ: Зустріч Зеленського і Путіна відбудеться після переговорів у нормандському форматі

Окрема двостороння зустріч президентів України та Росії – Володимира Зеленського й Володимира Путіна – запланована в Єлисейському палаці в понеділок після завершення переговорів лідерів у "нормандському форматі".

Джерело: ТАСС із посиланням на джерело, близьке до організації саміту в Парижі

Пряма мова співрозмовника російського агентства: "Зустріч Путіна з Зеленським планується в Єлисейському палаці після завершення зустрічі в "нормандському форматі" і спільної прес-конференції чотирьох лідерів".

Деталі: За словами джерела, окремі зустрічі Путіна з президентом Франції Емманюелем Макроном та канцлером ФРН Ангелою Меркель плануються до початку засідання в форматі "четвірки".

На зустріч чотирьох лідерів у "нормандському форматі" попередньо відводиться 2,5 години, сказало джерело.

Пресслужба Кремля поки не відповіла на прохання ТАСС підтвердити цю інформацію.

Представник пресслужби Єлисейського палацу повідомив агентству, що адміністрація президента Франції не має інформації про зустріч Путіна і Зеленського і "це питання слід адресувати прес-службам двох країн".

Голова Міненерго Росії Олександр Новак, помічники президента РФ Юрій Ушаков і Владислав Сурков входять у російську делегацію, яка вилітає до Парижа, додає ТАСС.

Голова "Газпрому" Алексєй Міллер і міністр енергетики РФ Александр Новак візьмуть участь у зустрічі президентів України та Росії, повідомляє "РИА Новости" з посиланням на інформоване джерело.

"Європейська правда" зі своїх джерел також дізналася, що двостороння зустріч президентів України та Росії у Парижі узгоджена та за планом відбудеться вже після заходів у "нормандському форматі" (Україна, Росія, Німеччина, Франція)..

Цьому передувало оприлюднення графіка президента України: Володимир Зеленський прибуде до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), о 15:05 зустрінеться з президентом Франції Еммануелем Макроном, а о 15:30 – із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, о 16:00 (17:00 за Києвом) має початися зустріч "Нормандської четвірки", а о 18:45 (19:45) – вихід до преси.

У графіку від Офісу президента не було зустрічі з Путіним, але у Кремлі раніше повідомляли про намір Путіна провести коротку бесіду із Зеленським. Двосторонню зустріч із Путіним анонсувала й німецька сторона.

Читайте також: 5 нормандських зустрічей до Зеленського. Як Україна домовлялась про мир

"Вибори, Конституція та "представники Донбасу": на що погодиться Зеленський на саміті в Парижі"

 Не довіряти Путіну і не лишатись віч-на-віч. Поради Порошенка Зеленському на саміт у Парижі

Передісторія:

  • Для Путіна й Зеленського це буде перша особиста зустріч, раніше лідери чотири рази говорили по телефону – в липні, серпні, вересні та листопаді.
  • Як очікується, російський та український лідери в двосторонньому форматі можуть обговорити різні питання, у тому числі проблемні аспекти газових переговорів двох країн.
  • Темою бесіди тет-а-тет президента РФ з французьким колегою може стати, крім іншого, питання про нерозміщення в Європі ракет середньої і меншої дальності – Макрон відповів на послання Путіна, що містить відповідний заклик, і висловив готовність до діалогу з цього приводу.
  • Зустріч Путіна з Меркель пройде на тлі висилки Берліном на початку грудня двох російських дипломатів через недостатнє, на думку німецької сторони, співпраці влади РФ у справі про вбивство громадянина Грузії в столиці ФРН влітку цього року.

УП, оновлено

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...