Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбитий іранський генерал планував напади на чотири посольства – Трамп

П'ятниця, 10 січня 2020, 23:53
Вбитий іранський генерал планував напади на чотири посольства – Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив, що вбитий Штатами іранський генерал Касем Сулеймані готував напади на чотири іноземні посольства. 

Джерело: CNN

Деталі: Про це очільник Білого дому заявив в інтерв’ю. Його слова підтвердив один із високопосадовців Пентагону. Він повідомив, що США мають відомості про численні змови та загрози за участю Сулеймані, у тому числі про плани щодо нападу на посольства з використанням вибухових речовин.

Також чиновник міністерства оборони додав, що план нападу на установи дипломатичних місій був більш витончений, ніж спроби штурму посольства США у Багдаді. 

Передісторія:

  • 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані. Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".
  • 8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази - авіабазу аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни.
  • Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування