Іран прийняв український літак за американський об’єкт – ЗМІ

Субота, 11 січня 2020, 03:50
Іран прийняв український літак за американський об’єкт – ЗМІ

Іранські військові переплутали український пасажирський літак авіакомпанії МАУ з ворожим американським об’єктом. 

Джерело: The Guardian

Деталі: "Схоже, що іранський гарнізон, що знаходиться на захід від аеропорту, прийняв літак за ворожий американський об’єкт", – стверджують автори. 

Як йдеться в статті видання, о 6:15 ранку в районі аеропорту Тегерану американська система раннього виявлення пусків балістичних ракет зафіксувала характерні особливості знову запущених ракет. Після чого американські супутники зафіксували інфрачервоний спалах – вибух. 

За словами офіційних осіб США, іранська зенітна батарея випустила дві російській ракети. Ймовірно запущені ракети Тор-М1 Тегеран купив у Москви у 2005 році. Дальність їх дії сягає 12 кілометрів.

Що передувало: Служба безпеки України розглядає дві "пріоритетні" версії авіакатастрофи літака рейсу PS752 в Ірані: потрапляння ракети й теракт.

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.
  • Серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • Трюдо оприлюднив дані розвідки, за якими український "Боїнг" збила іранська ракета.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування