МАУ про зізнання Ірану: Ми не сумнівалися в екіпажі й літаку

Субота, 11 січня 2020, 09:32
Євгеній Дихне
Фото МАУ

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) Євгеній Дихне заявив, що в МАУ не сумнівалися в тому, що їхній літак і екіпаж не могли стати причиною авіакатастрофи 8 січня.

Джерело: Євгеній Дихне в Facebook

Пряма мова: "Ми на жодну секунду не сумнівалися в тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї страшної, жахливої ​​авіакатастрофи.

Спасибі всім, хто думає і аналізує, хто з нами це поділяв і поділяє. Для нас це дуже важливо. Це були наші найкращі хлопці й дівчата. Найкращі".

Що передувало: У суботу вранці Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.

Президент Ірану Хасан Рухані виступив із заявою про те, що країна "глибоко шкодує про цю трагічну помилку". Він також заявив, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися.

У день катастрофи в авіакомпанії МАУ заявили, що літак був справний, і вони не припускають помилку екіпажу.

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.
  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомляв, що серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу).
  • Пізніше Канада уточнила, що на борту перебувало 57 її громадян. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування