Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військові США знали про підготовку атаки на базу в Іраку – CNN

Неділя, 12 січня 2020, 09:12
Військові США знали про підготовку атаки на базу в Іраку – CNN
CNN

Військовослужбовці США на авіабазі Аль-Асад в Іраку знали про підготовку іранської атаки 8 січня, що дозволило їм сховатися за дві з половиною години до того, як були випущені ракети.

Джерело: CNN за підсумками ексклюзивної поїздки на авіабазу

Бункер, де ховалися американські військові
Бункер, де ховалися американські військові
CNN

Деталі: Як повідомили журналістам офіцери, більшість американських військових або покинули базу, або сховалися в бункерах до 23 години за місцевим часом у вівторок - незадовго до того, як перший з чотирьох залпів ракет почався в середу, близько 1:30.

За словами військових, американці знали, що на їхню базу готується напад, але вони не знали, якого роду буде атака.

Атака тривала близько двох годин і була спрямована тільки на американську ділянку авіабази, що складає близько чверті іракської бази.

 
CNN

Офіцери назвали "дивом" те, що внаслідок атаки ніхто не постраждав. За їхніми словами, ракети приземлилися лише в декількох метрах від бункерів, а деякі співробітники залишалися зовні.

Передісторія:

  • 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, зокрема іранський генерал Касем Сулеймані.
  • Сулеймані був командиром організації, яку США вважає терористичною. Президент Дональд Трамп заявив, що Сулеймані був "терористом номер один у світі".
  • 8 січня Іран відкрито здійснив напад на дві американські військові бази - авіабазу Аль-Асад у 160 км на захід від Багдада та аеропорт Ербіля на півночі країни.
  • Іранське державне телебачення заявило, що напад був помстою за вбивство Сулеймані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування