Збиття літака МАУ: рятувальники показали роботи на місці трагедії

Понеділок, 13 січня 2020, 10:41
Збиття літака МАУ: рятувальники показали роботи на місці трагедії
ДСНС в Instagram

На місці катастрофи українського боїнга в Тегерані наші рятувальники провели роботи з дослідження уламків літака, частина з них повертається в Україну.

Джерело: ДСНС, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у  коментарі Радіо Свобода

Дослівно: "Пошуковою групою проводилися роботи по дослідженню уламків літака на відкритому майданчику. Уламки вивільнювалися від бруду та складалися по рядах. Окремо здійснювалося сортування та складування багажу і особистих речей, а також забезпечувалося освітлення місця проведення робіт. Крім того, експертною групою із залученням рятувальників на відкритому майданчику проводилися роботи по відтворенню корпусу літака з його фрагментів".

Деталі: Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій у своєму відео показали, що саме робили на місці катастрофи літака.

В свою чергу секретар РНБО повідомив, що частина українських фахівців, які працювали на місці падіння літака Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 повертається в Україну з Ірану.

Пряма мова Данілова: "Частина тих фахівців, які вже там не потрібні, ідеться про наших рятувальників, які закінчили всі свої необхідні роботи, повертається в Україну. Вони перетнули кордон, ми робили все необхідне, щоб повернення було безпечним.

Усі, хто мають залишатися, – хто займається слідством, хто займається питаннями ДНК, хто займається спеціалізованими службами, вони залишилися".

Передісторія:

  • Літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран – Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули.
  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомляв, що серед загиблих були громадяни 7 країн: з Ірану 82; з Канади 63; зі Швеції 10; з Афганістану 4; зі ФРН 3, із Великої Британії 3, з України 11 громадян (2 пасажири й 9 членів екіпажу). Пізніше Канада уточнила, що на борту перебувало 57 її громадян.
  • У суботу вранці Іран офіційно визнав, що помилково збив ракетою літак МАУ.
  • Президент Ірану Хасан Рухані виступив із заявою про те, що країна "глибоко шкодує про цю трагічну помилку". Він також заявив, що дії військових, які призвели до загибелі українського лайнера, будуть розслідуватися.
  • Корпус вартових ісламської революції (КВІР) взяв на себе відповідальність за збиття українського літака МАУ під Тегераном.
  • За словами командувача аерокосмічними силами КВІР Аміра-Алі Хаджизаде, оборонна система Ірану помилково визначила український літак як крилату ракету.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News