Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вбивство сина Соболєва: генпрокурор задовольнив прохання депутата

Понеділок, 13 січня 2020, 22:49
Вбивство сина Соболєва: генпрокурор задовольнив прохання депутата

Офіс генерального прокурора передав Головному слідчому управлінню Національної поліції справу замаху на депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва та вбивства його 3-річного сина.

Джерело: Офіс генпрокурора

Дослівно: "Офіс генпрокурора доручив здійснення досудового розслідування...Головному слідчому управлінню Національної поліції України".

Деталі: Також змінено групу прокурорів.

Процесуальне керівництво здійснюватиме Офіс генпрокурора.

Що передувало: 12 січня депутат Київської облради В'ячеслав Соболєв попросив передати справу до Головного слідчого управління Нацполіцїї.

Передісторія: 

  • Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина. За кермом Range Rover був депутат і бізнесмен В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр.
  • 2 грудня поліція затримала двох підозрюваних (18-19 років), які виявилися колишніми добровольцями.
  • Андрій Лаврега (за версією слідства, снайпер) і Олексій Семенов ("розвідник") служили у батальйоні "Аратта" Української добровольчої армії, влітку 2019 року покинули батальйон.
  • Лаврегу і Семенова арештували на 2 місяці без права на заставу.
  • Соболєв назвав прізвища 8 осіб, від яких вимагає перевірки на детекторі брехні, щоб довести непричетність до погроз та замаху на нього.
  • Четверо з них - у розшуку, зокрема Юсуп Абуєв, якого слідство вважає організатором банди. Розшукуються також Євген Пасіка, Роман Дерманський та Антон Василенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...