П’ять років теракту під Волновахою: до суду направлено обвинувальний акт

Вівторок, 14 січня 2020, 01:12
П’ять років теракту під Волновахою: до суду направлено обвинувальний акт

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина, який, за версію слідства, вчинив теракт під Волновахою, де загинули 12 осіб. 

Джерело: пресслужба Офісу генерального прокурора

Дослівно: "За версією слідства, терористичний акт вчинили бойовики так званого "реактивного дивізіону "Ангели аду" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "ДНР" під керівництвом "командира-куратора" 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК "ДНР" полковника збройних сил РФ громадянина цієї держави."

Деталі: Обвинувальний акт щодо громадянина України направили для розгляду за спеціальною процедурою (для заочного розгляду справи – УП).

Досудове розслідування щодо іншого виконавця, громадянина Росії, зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного. Суд виніс ухвалу, якою надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для застосування до нього запобіжного заходу. 

Передісторія:

  • 13 січня 2015 року о 14:25 бойовики обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. 
  • У результаті на місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка.
  • У березні 2017 року Служба безпеки України і Генпрокуратура України встановила осіб, причетних до теракту у Волновасі, що стався 13 січня 2015 року. За їх даними, це громадянин України – Ю. Шпаков, який керував безпосередньо артилерійським батальйоном, який вів обстріл та громадянин Росії А.Сінельніков, який командував діями Шпакова. 
  • У січні 2018 року на запит УП у Генпрокуратурі повідомили, що за три роки правоохоронці не встановили всіх причетних до теракту на блокпосту під Волновахою Донецької області.
  • Також у ГПУ додали, що вирішується питання про направлення обвинувальних актів до суду.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування