Через антиукраїнський зміст не пропустили 151 видання з Росії

Вівторок, 14 січня 2020, 10:40
Через антиукраїнський зміст не пропустили 151 видання з Росії

Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення в 2019 році більше 2 тисяч разів відмовив у ввезенні в Україну видавничої продукції з Росії.

Джерело: Держкомтелерадіо

Дослівно: "Загалом у 2019 році Держкомтелерадіо видав 4652 дозволи на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, та надав 2322 відмови у видачі дозволів на ввезення зазначеної видавничої продукції.

Зокрема надано 151 відмову у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора майже 1 млн. примірників видань антиукраїнського змісту. Ще 2171 відмову надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей".

Деталі: Держкомтелерадіо зазначає, що на власному офіційному вебсайті публікує перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Наразі до цього переліку внесено 211 найменувань друкованої продукції.

В рамках реалізації повноважень Держкомтелерадіо щодо вилучення з обігу незаконно ввезеної видавничої продукції походженням з території держави-агресора та накладення на правопорушників адміністративно-господарських штрафів уповноваженими особами Держкомтелерадіо у 2019 році складено 21 протокол про накладення адміністративно-господарських штрафів, незаконно ввезену продукцію вилучено з обігу. Загальна сума нарахованих штрафних санкцій за цей період склала 876 330 грн.

Чому це важливо: В умовах гібридної війни засобами видавничої продукції держава-агресор намагається розширювати інформаційну присутність в Україні, посилювати вплив на суспільні настрої українців та вести пропагандистські кампанії, спрямовані на підрив національної безпеки України та просування власних інтересів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування