Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить Іран передати їй "чорні скриньки" літака МАУ

Середа, 15 січня 2020, 08:35
Україна просить Іран передати їй чорні скриньки літака МАУ

Українська влада просить Іран передати українським правоохоронцям бортові самописці з літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого іранськими військовими.

Джерело: Telegram-канал Офісу генпрокурора України, "Інтерфакс-Україна"

Дослівно: "Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України звернулися до компетентних органів Ісламської Республіки Іран із запитом про правову допомогу, пов’язану з передачею українським правоохоронцям бортових самописців з літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який виконував рейс PS752 Тегеран-Київ та був збитий іранськими військовими.

Українська сторона вживає усіх заходів для забезпечення належного розшифрування бортових самописців та збереження доказів у розслідуванні обставин авіакатастрофи"

Деталі: Посол України в США Володимир Єльченко заявив, що розслідування причин катастрофи пасажирського лайнера МАУ в Ірані буде проходити за участю компанії Boeing.

Пряма мова Єльченка: "Оскільки на сьогодні є інформація про те, що Україна отримає певний доступ до цих "black boxes", напевно, ми будемо надалі робити все спільно з фахівцями Boeing.

Обов'язково вони увійдуть до складу тієї майбутньої комісії спільної, яка в ці дні створюється, яка буде складатися з тих країн, по-перше, громадяни яких загинули в цій катастрофі, і, звісно, Франція і США як виробник двигунів і виробник літака Boeing".

Цьому передувало: Іран вирішив відправити бортові самописці зі збитого під Тегераном літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у Францію.

Передісторія:

  • 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран - Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), загинули 176 осіб. На борту були громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччини, Великої Британії та України (2 пасажирів і 9 членів екіпажу).
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції – військова гілка виконавчої влади Ірану. 
  • Служба безпеки України розслідує катастрофу лайнера за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...