"Це точно нарізка і монтаж": Арахамія дав оцінку "плівкам Гончарука"

Четвер, 16 січня 2020, 11:26
Це точно нарізка і монтаж: Арахамія дав оцінку плівкам Гончарука

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що злиті у мережу аудіозаписи нібито розмов прем'єра Олексія Гончарука – це фейк.

Джерело: "Укрінформ" із посиланням на заяву Арахамії журналістам у кулуарах Верховної Ради

Пряма мова: "Питання так званих "плівок Гончарука" учора на засіданні фракції не порушувалося. Моя особиста думка: це точно нарізка, це точно монтаж. Більш того, там є маніпуляції... Тобто треба розбиратися загалом, якщо в тому є потреба, але я послухав і нічого такого супер кримінального там не знайшов".

Деталі: Депутат також заперечив, що на розгляд фракції виносилося питання про відставку Гончарука. Він розповів, що "одна група впливу" з фракції наполягала "якомусь сигнальному голосуванні" всередині фракції, але отримала всього 10 голосів підтримки.

Арахамія наголосив, що наразі немає підстав змінювати склад уряду через "якісь плівки, які нарізані незрозуміло ким, незрозуміло для чого".

Передісторія:

  • 15 січня у мережу було злито аудіозаписи нібито з наради у прем'єр-міністра Олексія Гончарука. На одній з них голос, схожий на прем'єра, визнає, що не компетентний в економічних питаннях. У мережі з'явилася також інформація, що Гончарук нібито написав заяву про звільнення.
  • Прес-служба Кабінету міністрів вийшла з коментарем про те, що не має інформації про справжність жодної аудіо- чи відеозапису в мережі Інтернет і спростувала інформацію щодо заяви про відставку Гончарука.
  • За даними УП, 15 ж січня на засіданні фракції "Слуга народу" жваво обговорювали викладену в мережу прослушку, не гребуючи нецензурною лексикою.
  • Нардепи з обойми олігарха Ігоря Коломойського Максим Бужанський і Олександр Дубінський підбурювали колег висловити недовіру прем'єру.
  • 16 січня прем'єр-міністр Олексій Гончарук вийшов із відеозверненням і заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, - та навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування