Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко не укладав жодної угоди з Суркісами щодо "1+1" – Євросолідарність

П'ятниця, 17 січня 2020, 11:43
Порошенко не укладав жодної угоди з Суркісами щодо 1+1 – Євросолідарність

У партії "Європейська солідарність" кажуть, що її лідер Петро Порошенко не укладав жодної угоди з братами Суркісами щодо нібито придбання у них частки в каналі "1+1" і нікому не давав відповідних доручень.

Джерело: пресслужба "ЄС"

Дослівно: "Він категорично відкидає звинувачення, що розповсюджуються в ЗМІ, та вважає "позов" цілковито безпідставним. Інформація про "позов", вірогідно, була поширена в ЗМІ з ініціативи колишніх власників Приватбанку. Цілком ймовірно, що чи не єдиним мотивом подати "позов" проти Порошенка є намір підірвати позиції державного банку у справі проти колишніх власників, що наразі розглядається Високим Судом Правосуддя в Лондоні".

Що передувало: 17 січня видання "Дзеркало тижня" повідомило, що брати Григорій та Ігор Суркіси подали до Лондонського міжнародного арбітражу позов проти п'ятого президента Петра Порошенка з вимогою компенсувати мінімум $140 млн за невиконані умови угоди, за якою він мав купити у братів частку в телеканалі "1+1". Повідомлялось, що перше засідання суду може відбутися в травні.

Передісторія:

  • 2 травня 2019 року олігарх Ігор Коломойський анонсував позов до Петра Порошенка, щойно він перестане бути президентом: "Я точно знаю, що в Англії проти нього готується позов, претензії з'явилися від Суркіса".
  • Олігарх стверджував, що Порошенко хотів викупити 50% прав на телеканал. Мовляв, Порошенко хотів викупити у Ігоря Суркіса 25% акцій телеканалу, а потім домовитися з ним про покупку ще 25%. Сума угоди Порошенка із Суркісом мала становити близько 240-250 мільйонів.
  • За даними журналістів ZN.UA, це було в 2015 році. Порошенко збирався заплатити за 25-відсоткову частку Суркісів $140 млн із розстрочкою на 8 років, але, уклавши угоду, передумав.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...