Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 17 січня: відставка Гончарука, прем’єр у Зеленського, мета візиту до Оману

П'ятниця, 17 січня 2020, 20:17
Новини 17 січня: відставка Гончарука, прем’єр у Зеленського, мета візиту до Оману

Гончарук написав заяву про відставку, Зеленський дав іще один шанс прем’єру, Пристайко не зміг відповісти, що президент робив в Омані — новини, які були актуальними 17 січня.

Про відставку

Зранку прем’єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Після цього міністри почали писати пости у соцмережі на підтримку Гончарука. За даними джерел УП, радники Гончарука попросили написати подібні пости усіх міністрів.

Під час виступу з трибуни Верховної Ради прем’єр запевнив, що Кабмін продовжить свою роботу в штатному режимі до того, як президент Володимир Зеленський "ухвалить політичне рішення".

У свою чергу Зеленський записав відео своєї зустрічі з Гончаруком. Сказав, що вирішив дати прем’єру іще один шанс і пояснив, що таке "нормальні зарплати" в уряді.

Президент також висунув вимогу правоохоронним органам за два тижні встановити причетних до запису розмов під час зустрічі Гончарука, міністрів і представників Нацбанку.

Про Оман

Глава МЗС Вадим Пристайко не зміг відповісти на запитання співголови фракції "ЄС" Артура Герасимова про те, якою була програма візиту президента до Оману, який пресслужба глави держави називала офіційним.

Про телеграм-канал "Української правди"

Щойно стало відомо, що у "Української правди" є новинний телеграм-канал "УП. Стрічка". На нього вже підписалося шість тисяч людей і кількість підписників стрімко зростає.

Як повідомляють наші джерела, на каналі оперативно публікують найважливіші та найцікавіші новини з України та світу. Один зі співрозмовників УП дуже радив підписатись на цей канал.

Про інші важливі новини

Комітет Ради рекомендував призначити Дениса Шмигаля на посаду віце-прем'єр-міністра – міністра розвитку громад і територій.

Ілон Маск хоче відправити на Марс мільйон людей до 2050 року — для цього SpaceX планує будувати 100 кораблів Starship на рік, щоб доставляти на Марс по 100 тисяч людей раз на 26 місяців.

Верховна Рада відкликала нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка, який у жовтні 2019 року став учасником сексскандалу, з посади голови комітету з питань зовнішньої політики.

Офіс генпрокурора повторно попросив Іран надати українським слідчим "чорні скриньки" збитого над Тегераном українського літака.

Футбольний клуб першої ліги "Агробізнес" звільнив гравця Ігоря Сікорського після його подорожі до Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування