Через 2,5 місяці після сексскандалу Яременко втратив посаду

П'ятниця, 17 січня 2020, 11:47
Через 2,5 місяці після сексскандалу Яременко втратив посаду

Верховна Рада відкликала нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка, який у жовтні 2019 року став учасником сексскандалу, з посади голови комітету з питань зовнішньої політики.

Джерело: засідання парламенту 17 січня

Пряма мова голови комітету з питань регламенту і депутатської етики Сергія Кальченка: "Регламентний комітет прийняв рішення рекомендувати ВР… відкликати Яременка з посади голови комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва згідно з поданою ним заявою".

Деталі: Регламентний комітет також рекомендував обрати "слугу народу" Олександра Мережка головою комітету з питань зовнішньої політики, увільнивши його від виконання обов’язків члена комітету з питань правової політики.

За відкликання Яременка проголосували 317 народних депутати.

Мережко (1971 року народження) пройшов до Ради за списком "Слуги народу" (номер 85). Має вищу освіту, є професором кафедри права Київського національного лінгвістичного університету. 

 
Фото з Facebook Мережка  

Раніше Мережко очолював підкомітет з цивільного та адміністративного законодавства комітету з питань правової політики.

Передісторія:

  • 30 жовтня 2019 року журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко під час роботи в сесійній залі домовляється в мережі знайомств про зустріч за гроші.
  • Спершу Яременко заявив нібито про провокацію для журналістів, проте згодом попросив вибачення у всіх, кому створив проблеми своїм вчинком, і написав заяву про відставку.
  • На засіданні 2 грудня 2019 року фракція "Слуга народу" вирішила, що комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва замість Яременка очолить Єлизавета Ясько.
  • Але 5 грудня 2019 ртоку Верховна Рада не змогла призначити Ясько головою комітету з питань зовнішньої політики. Це рішення підтримали лише 186 нардепів.
  • За інформацією "Української правди" "слуги" провалили голосування, оскільки більшість у фракції підтримує на цю посаду кандидатуру Галини Михайлюк.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News