Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кличка сказали, коли повітря у Києві покращиться

Субота, 18 січня 2020, 09:43
У Кличка сказали, коли повітря у Києві покращиться

Погодні умови у Києві сприяють накопиченню забруднюючих речовин  у повітрі, усе зміниться після випадання опадів, посиленням вітру і зниженням температури.

Джерело: Управління екології та природних ресурсів КМДА, ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр 

Деталі: За даними Центральної геофізичної обсерваторії за 16 січня, перевищення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки зафіксовано в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл. Бессарабська, пл. Деміївська, бульвар Лесі Українки). 

При цьому, за даними синоптиків, характер погоди 18 січня не сприятиме розсіюванню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. 

У КМДА наголосили, що фахівці радять уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання та збільшити кількість споживання води.

Дослівно: "У зв’язку зі стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухої, практично безвітряної погоди, температурної інверсії, не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднюючих речовин, які накопичуються у приземному шарі атмосфери". 

"Альтернативним і найкращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість – використання громадського транспорту, особливо в години пік". 

Деталі: У КМДА також нагадали, що у 2020 році у Києві буде зведено перші чотири пости моніторингу атмосферного повітря та розпочнеться будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Знати більше: 

Що не так з повітрям у Києві. Пояснює екоактивістка

Повітря поза євроінтеграцією: чому в Києві дихати гірше, ніж у Брюсселі

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...