Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Медведєв пояснив відставку уряду РФ: Путіну потрібна "абсолютна свобода" дій

Неділя, 19 січня 2020, 17:01
Медведєв пояснив відставку уряду РФ: Путіну потрібна абсолютна свобода дій

Екс-прем'єр РФ Дмитро Медведєв пояснив відставку з поста глави уряду необхідністю надання президенту РФ Володимиру Путіну "абсолютної свободи" дій після послання Федеральним зборам, де визначаються основні напрями внутрішньої і зовнішньої політики РФ.

Джерело: інтерв'ю Медведєва програмі "Час" на Першому каналі, повідомляє "Інтерфакс"

Деталі: За словами екс-прем'єра, головна причина відставки - "масштабність проголошених у посланні президента завдань".

Пряма мова Медведєва: "У посланні проголошено настільки масштабні завдання з оновлення політичної системи, до певної міри навіть зміни балансу влади в країні, - це стосується і уряду, і парламенту, частково президента, судової системи, - що для того, щоб прийняти всі ці рішення, президент має бути абсолютно вільний у тому, щоб їх обговорювати і приймати не озираючись на будь-які інші фактори. Включаючи фактор уряду".

"Абсолютно очевидно ... що велика робота, яка проводилася і першим урядом, і другим урядом (під керівництвом Медведєва - УП.), все-таки була дуже тривала, а це складна робота, пов'язана з прийняттям рішень з виключно важких питань. Це теж потрібно брати до уваги", - додав Медведєв.

Деталі: Екс-прем'єр заявив, що залишиться головою партії "Єдина Росія".

Дослівно: "Потрібно готуватися до виборів, які будуть 13 вересня (єдиний день голосування в РФ - УП.). І, звичайно, до виборів у Держдуму, які будуть наступного року", - зазначив він.

Медведєв також заявив, що в цілому "задоволений, як йшли справи і як працював вищий виконавчий орган влади" під його керівництвом і зазначив, що робота першого уряду почалася, коли Росію "накрила друга хвиля кризи, різко впали ціни на енергоносії".

Дослівно: "Далі - більше. Після приєднання Криму (незаконної анексії півострова у 2014 р. - УП.) пішли санкції. Це досить болісно також вдарило по економіці ... Уряду довелося зайнятися найважливішою темою, якої ніколи до цього воно не займалося - імпортозаміщенням ... в умовах санкцій і кризи треба було утримати макроекономічну стабільність", - заявив Медведєв і відзначив, що на початку інфляція виросла до 13, до 15%, а зараз вона становить 3%.

"Це найнижча інфляція за всю історію нашої країни", - заявив Медведєв.

Знати більше: 

Вічний цар Росії. Чому Путін розігнав уряд та переписує Конституцію

Що передувало:

  • 15 січня президент РФ Володимир Путін озвучив пропозиції щодо зміни Конституції РФ, які парламент може ухвалити після всенародного голосування. Зокрема, Путін запропонував закріпити, що ключові чиновники не повинні мати іноземне громадянство чи посвідку на проживання в іншій державі.
  • Для потенційних кандидатів у президенти Росії Путін пропонує закріпити також вимогу проживати на території РФ не менше 25 років. Він також погодився з тезою, що одна особа не може займати посаду президента РФ більше двох термінів поспіль – але не розвинув цю тему.
  • Крім того, Путін виступив за те, щоб прем'єр-міністра Російської Федерації затверджувала Державна дума, але президент зберіг право позбавляти його посади.
  • Після послання Путіна Федеральним зборам уряд РФ подав у відставку, посилаючись на 117 статтю Конституції РФ.
  • Згодом Путін заявив про намір запровадити посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.
  • На посаду прем'єр-міністра Путін запропонував кандидатуру чинного голови Федеральної податкової служби Михайла Мішустіна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування